Wereldwijd rouwvervoer, ‘waar het ooit mee begon’

In 1997 stapt Dirk van Vuure jr. in het internationale rouwvervoer. Het is één van de mijlpalen in een lange familietraditie binnen het uitvaartvak.

Hiermee werd destijds de firma Van der Heden Internationaal Rouwvervoer en Uitvaartverzorging voortgezet. Het Van der Heden team werkt onder leiding van Dirk van Vuure jr. vanuit het kantoorpand aan het Melkpad in Hilversum, de bakermat van het familiebedrijf Van Vuure.

Wereldwijde blik
Dirk van Vuure jr. noemt het internationale rouwvervoer ‘uitdagend en afwisselend’. “We halen overleden Nederlanders uit het buitenland terug, maar brengen ook mensen die hier overlijden naar hun thuisland, waar ook ter wereld. Dat zijn vakantiegangers of bijvoorbeeld arbeidsmigranten. Er zijn steeds meer expats in het Gooi en omstreken, maar we vervoeren evengoed zeelieden die in Nigeria overlijden en uit Oekraïne komen.”

Van dichtbij
Dirk van Vuure jr. is net als de vorige generaties van het familiebedrijf opgegroeid in een gezin waarin het einde heel nabij en ‘gewoon’ is. “Of ik dat eng vond? Het was er gewoon. We speelden hier als kinderen en dan ging je weleens in de rouwkamers kijken. Ik waste de auto’s, harkte de tuin aan en ging dragen als bijbaantje.”

Dit en meer is opgetekend in een uitgebreid artikel over het familiebedrijf Van Vuure. Susanne van Velzen dook in de geschiedenis van de Hilversumse uitvaartonderneming – tot aan het roerige afgelopen jaar. Het toen en nu komt aan bod, vertelt door de derde en vierde generatie Van Vuure.

Delen!

Recente berichten

Vacature bij Van der Heden I.R.U.

International Repatriation Coordinator Ons team regelt vanuit standplaats Hilversum wereldwijd het vervoer van overledenen. Deze repatriëring verzorgen wij voor verschillende opdrachtgevers, zoals reis- en ziektekostenverzekeraars,

Jubileum

Onlangs publiceerde het tijdschrift TamTam een artikel over het jubileum van het familiebedrijf Van Vuure. Klik HIER om het artikel te bekijken.

Beeld onthuld

Bij ons kantoor in Hilversum werd ter gelegenheid van het jubileum van het familiebedrijf Van Vuure een beeld onthuld, aangeboden door medewerkers. Verschillende generaties Van

Stuur ons een bericht