Wereldwijd rouwvervoer, ‘waar het ooit mee begon’

In 1997 stapt Dirk van Vuure jr. in het internationale rouwvervoer. Het is één van de mijlpalen in een lange familietraditie binnen het uitvaartvak.

Hiermee werd destijds de firma Van der Heden Internationaal Rouwvervoer en Uitvaartverzorging voortgezet. Het Van der Heden team werkt onder leiding van Dirk van Vuure jr. vanuit het kantoorpand aan het Melkpad in Hilversum, de bakermat van het familiebedrijf Van Vuure.

Wereldwijde blik
Dirk van Vuure jr. noemt het internationale rouwvervoer ‘uitdagend en afwisselend’. “We halen overleden Nederlanders uit het buitenland terug, maar brengen ook mensen die hier overlijden naar hun thuisland, waar ook ter wereld. Dat zijn vakantiegangers of bijvoorbeeld arbeidsmigranten. Er zijn steeds meer expats in het Gooi en omstreken, maar we vervoeren evengoed zeelieden die in Nigeria overlijden en uit Oekraïne komen.”

Van dichtbij
Dirk van Vuure jr. is net als de vorige generaties van het familiebedrijf opgegroeid in een gezin waarin het einde heel nabij en ‘gewoon’ is. “Of ik dat eng vond? Het was er gewoon. We speelden hier als kinderen en dan ging je weleens in de rouwkamers kijken. Ik waste de auto’s, harkte de tuin aan en ging dragen als bijbaantje.”

Dit en meer is opgetekend in een uitgebreid artikel over het familiebedrijf Van Vuure. Susanne van Velzen dook in de geschiedenis van de Hilversumse uitvaartonderneming – tot aan het roerige afgelopen jaar. Het toen en nu komt aan bod, vertelt door de derde en vierde generatie Van Vuure.

Delen!

Recente berichten

IN MEMORIAM Leen van der Heden

Wij hebben afscheid moeten nemen van Leen van der Heden, oprichter van de firma Van der Heden Internationaal Rouwvervoer en Uitvaartverzorging. Na een zeer liefdevolle

Van der Heden I.R.U. op NFDA 2023

Dit jaar was Van der Heden I.R.U. aanwezig bij de National Funeral Directors Association Convention in Las Vegas, Verenigde Staten. Van der Heden I.R.U.-directeur Dirk