Van toerisme naar wereldwijd rouwvervoer

Van toerisme naar wereldwijd rouwvervoer, dat is Nicolet van der Kieft. Zij is één van supervisors bij Van der Heden Internationaal Rouwvervoer. “Je zou ook kunnen zeggen ‘hulpverlener’, ‘alarmiste’ of ‘centraliste’, vertelt ze. Haar taken op het kantoor van de internationaal rouwvervoerder zijn ook meer dan divers.

Over de grenzen
Nicolet: “Na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme in Breda heb ik jarenlang in de reiswereld gewerkt. Onder meer bij een touroperator gespecialiseerd in trektochten en expedities naar de Himalaya. Een mooie baan waardoor ik de kans kreeg om veelvuldig Azië, en dan met name Nepal, te bezoeken.”

Overstap
“Omdat de uitvaartbranche mij ook wel trok ben ik via een oproepje op uitvaart.nl bij Van der Heden I.R.U. terechtgekomen. Ik had mij nooit gerealiseerd dat er zoveel Nederlanders overlijden in het buitenland. Ook dacht ik altijd dat bijvoorbeeld de Alarmcentrales zo’n repatriëring organiseert maar niets is minder waar.”

Uitdagingen
Het mooie aan mijn werk vind ik het veelzijdige regelwerk. Maar ook de contacten met collega-ondernemers in het buitenland die wij aansturen. Zeker in vakantieperiodes is het een hectische baan.”

Kilometers
Nicolet werkt al meer dan 10 jaar bij Van der Heden I.R.U. en maakt vanuit Hilversum ‘kilometers’ om alle internationale opdrachten op kantoor te begeleiden. Een kwestie van bellen, mailen en schakelen met het buitenland, ver weg en dichtbij.
“Je bouwt veel kennis en ervaring op, ieder land heeft zo zijn eigen regelgeving voor rouwvervoer – zelfs binnen Europa zijn de verschillen groot.”

Laatste reis
Als mensen in het buitenland komen te overlijden is dit vaak tijdens een vakantie en dus totaal onverwacht. “Dat vind ik, bijvoorbeeld als het gaat om kinderen of jonge mensen, altijd verdrietig. Zo’n laatste reis”.

Maar het is voor Nicolet en haar collega’s te alle tijden de motivatie om te zorgen voor een goed geregelde repatriëring.

Delen!

Recente berichten

Accreditatie Erkend Luchtvrachtagent

Na zware toetsing, zowel voor Van der Heden I.R.U. in Hilversum als voor onze locatie Airport Mortuary Services bij Schiphol, hebben wij opnieuw voldaan aan

In het nieuw

Onze rouwchauffeurs beschikken inmiddels over een zesde Ford Transit. Ook het interieur van deze nieuwe Ford bus is compleet ingericht voor geconditioneerd en gekoeld rouwvervoer.

Internationaal denken en werken

Wendy Hartgers (1972) is in de afgelopen drie maanden klaargestoomd als coördinator Internationaal Rouwvervoer bij het team Van der Heden. “Op dit moment bereiden wij

Stuur ons een bericht