Repatriëring van overledenen
Als ervaren expert helpen wij u graag met de repatriëring van overledenen naar Nederland en het buitenland. Snel, respectvol en volgens alle richtlijnen. Al sinds 1979 staan wij overal ter wereld én in Nederland voor u klaar.
Wat is repatriëring?
Letterlijk betekent repatriëring ‘het doen terugkeren van vreemdelingen naar hun vaderland’. Dat is dus van toepassing bij mensen die in een ander land begraven willen worden dan in het land waar ze overleden zijn. Denk aan een overlijden tijdens vakantie, werk of stage in het buitenland. Maar ook aan overledenen die geëmigreerd zijn en na hun dood terug willen naar hun vaderland.
Hoe lang duurt de repatriëring van een overledene?
Dat ligt aan het land van overlijden en de manier van overlijden. U zult begrijpen dat het door een politieonderzoek langer duurt dan bij een natuurlijk overlijden. Gemiddeld kunt u rekenen op vijf werkdagen.
Zo werkt repatriëring van overledenen:
- Er horen allerlei formaliteiten bij een repatriëring, zoals contact met de ambassade, een laissez-passer, een uittreksel uit het overlijdensregister, een doktersverklaring en eventueel een vrijgave voor vervoer. Al deze zaken regelen wij voor u in het desbetreffende land.
- In de meeste gevallen wordt het lichaam gebalsemd voor vervoer. Lees meer over balsemen.
- Tot 1500 km doen we het rouwvervoer per auto. Voor alle landen buiten die straal verzorgen we repatriëring per vliegtuig vanuit of naar ons mortuarium bij Schiphol. Uiteraard verzorgen wij alle douaneformaliteiten voor u.
- Bij aankomst in Nederland of in het buitenland dragen wij uw overleden dierbare over aan de uitvaartondernemer die u zelf heeft uitgekozen.
Meer weten?
Neem contact met ons op voor meer informatie over een uitvaart in het buitenland.
Eigen mortuarium bij Schiphol
Wij beschikken bij Schiphol over een eigen mortuarium.
Hier is een afscheidsruimte aanwezig waar indien gewenst vóór vertrek nog afscheid genomen kan worden.