Repatriëring na overlijden in Frankrijk

Als iemand in het buitenland komt te overlijden is dat altijd een ingrijpende gebeurtenis. Er moet van alles geregeld. En dat is nu de specialiteit van Van der Heden-IRU: internationaal rouwvervoer regelen tot in de puntjes.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de familie tevreden is over de repatriëring maar het geeft extra voldoening als de familie een compliment maakt. We waren ook blij verrast met een artikel van een familie over de repatriëring van hun dierbare. Dat artikel is geplaatst op de website van de FANF (Fédération des Associations Néerlandaises en France).

Voor het gemak citeren wij de inhoud van het artikel:

Wat te doen wanneer iemand die overleden is in Frankrijk gerepatriëerd moet worden naar Nederland?

Dit is mijn persoonlijke ervaring omdat ik bij het overlijden in Frankrijk aanwezig was: Ik heb de Pompes Funèbres gebeld in het betreffende dorp en het overlijden gemeld. Vervolgens de uitvaartondernemer in Nederland gebeld in de plaats waar de overleden persoon begraven wilde worden.

De uitvaartondernemer in Nederland heeft op hun beurt, in verband met de repatriëring, Van der Heden in Hilversum ingeschakeld. Zij verzorgen Internationaal rouwvervoer en uitvaartverzorging.

Behalve het overleggen met de PF betreft de officiële handelingen in Frankrijk, de acte de deces (overlijdensakte) en het opbaren, is via Van der Heden  alles heel soepel en eenvoudig verlopen. Er zijn papieren getekend ivm onder andere het vervoer en het balsemen vanwege het vervoer.

Zij hebben het contact met de PF onderhouden, de rekening van de PF in Frankrijk en van Van der Heden is via de begrafenisondernemer in Nederland betaald. Het voorbereiden tot aan het moment van vervoer heeft 6 dagen geduurd. In mijn geval waren de kosten tot aan aankomst Nederland: 7000Euro.”

Delen!

Recente berichten

Accreditatie Erkend Luchtvrachtagent

Na zware toetsing, zowel voor Van der Heden I.R.U. in Hilversum als voor onze locatie Airport Mortuary Services bij Schiphol, hebben wij opnieuw voldaan aan

In het nieuw

Onze rouwchauffeurs beschikken inmiddels over een zesde Ford Transit. Ook het interieur van deze nieuwe Ford bus is compleet ingericht voor geconditioneerd en gekoeld rouwvervoer.

Internationaal denken en werken

Wendy Hartgers (1972) is in de afgelopen drie maanden klaargestoomd als coördinator Internationaal Rouwvervoer bij het team Van der Heden. “Op dit moment bereiden wij

Stuur ons een bericht