Repatriëring na overlijden in Frankrijk

Als iemand in het buitenland komt te overlijden is dat altijd een ingrijpende gebeurtenis. Er moet van alles geregeld. En dat is nu de specialiteit van Van der Heden-IRU: internationaal rouwvervoer regelen tot in de puntjes.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de familie tevreden is over de repatriëring maar het geeft extra voldoening als de familie een compliment maakt. We waren ook blij verrast met een artikel van een familie over de repatriëring van hun dierbare. Dat artikel is geplaatst op de website van de FANF (Fédération des Associations Néerlandaises en France).

Voor het gemak citeren wij de inhoud van het artikel:

Wat te doen wanneer iemand die overleden is in Frankrijk gerepatriëerd moet worden naar Nederland?

Dit is mijn persoonlijke ervaring omdat ik bij het overlijden in Frankrijk aanwezig was: Ik heb de Pompes Funèbres gebeld in het betreffende dorp en het overlijden gemeld. Vervolgens de uitvaartondernemer in Nederland gebeld in de plaats waar de overleden persoon begraven wilde worden.

De uitvaartondernemer in Nederland heeft op hun beurt, in verband met de repatriëring, Van der Heden in Hilversum ingeschakeld. Zij verzorgen Internationaal rouwvervoer en uitvaartverzorging.

Behalve het overleggen met de PF betreft de officiële handelingen in Frankrijk, de acte de deces (overlijdensakte) en het opbaren, is via Van der Heden  alles heel soepel en eenvoudig verlopen. Er zijn papieren getekend ivm onder andere het vervoer en het balsemen vanwege het vervoer.

Zij hebben het contact met de PF onderhouden, de rekening van de PF in Frankrijk en van Van der Heden is via de begrafenisondernemer in Nederland betaald. Het voorbereiden tot aan het moment van vervoer heeft 6 dagen geduurd. In mijn geval waren de kosten tot aan aankomst Nederland: 7000Euro.”

Delen!

Recente berichten

IN MEMORIAM Leen van der Heden

Wij hebben afscheid moeten nemen van Leen van der Heden, oprichter van de firma Van der Heden Internationaal Rouwvervoer en Uitvaartverzorging. Na een zeer liefdevolle

Van der Heden I.R.U. op NFDA 2023

Dit jaar was Van der Heden I.R.U. aanwezig bij de National Funeral Directors Association Convention in Las Vegas, Verenigde Staten. Van der Heden I.R.U.-directeur Dirk